Wie ben ik?

Mijn naam is Hélène Derijcke.

Al meer dan vijftien jaar werk ik intensief aan mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn spirituele groei.

Ik volgde verschillende opleidingen, o.a.

Reiki bij Myriam van Acker (https://www.myr-i-am.com/).
Een meerjarige sjamanistische opleiding bij Frank Coppieters en Kathy Melcher (Living light Center)
Enneagram, Cursus in wonderen, Evolutionair bewustzijn bij Frank Coppieters en Kathy Melcher (Living light Center) en zelfstudie.
Diverse cursussen bij Lee Harris (https://www.leeharrisenergy.com/).
Een opleiding van 4 jaar in de alchemie om de frequentie van gedachten en de eigen trilling te verhogen om het lichtlichaam te activeren, met Jim Self (https://courses.masteringalchemy.com/)
QHHT level1 en level 2 practitioner opleiding, met Julia Cannon (https://www.qhhtofficial.com)

Merkabah opleiding, met Maureen St. Germain (https://stgermainmysteryschool.com/)
Akashic Record Reading, met Maureen St. Germain

Tweemaal per jaar ga ik op retraite in Glastonbury (Avalon) om me te herbronnen en om me met de hart- en keelchakra van de wereld te verbinden.

Glastonbury 2023

Een beetje terugkijken…

In mijn jongere jaren had ik een sterk linkerbrein. Ik hield zielsveel van wiskunde en wetenschappen, zoals anderen van sport houden. Al mijn energie ging daarnaartoe. Toch lag het studeren aan de universiteit mij niet en stopte ik na mijn tweede bachelor wiskunde. Ik studeerde af met een bachelor toegepaste informatica en ging als programmeur aan de slag.

Langzamerhand kreeg mijn rechterbrein meer aandacht door mijn intuïtieve en creatieve kanten meer toe te laten. Ze zijn er steeds geweest, maar de ratio wou altijd uitleg en het nut zien.
Als ik al eens een synchroniciteit opmerkte, zocht ik steeds een rationele uitleg. Metafysische onderwerpen bekeek ik met het nodige scepticisme. Laat staan informatie over engelen, reïncarnatie of Ufo’s, daar kon mijn ratio lang niet mee om. Ook de kerk en de misbruiken binnen de kerk wekten felle reacties in mij op. Het concept dat er een opperwezen boven mij zou zijn leek me bijzonder vreemd.

En toch fascineerden die onderwerpen mij steeds opnieuw. Reeds rond mijn 16de las ik graag artikels over astrologie en handlijnkunde, tarotlegging, spiritualiteit. Ik volgde vrijwillig godsdienst lessen om het perspectief van de kerk te begrijpen. Natuurlijk met de nodige afstand van mijn ratio.
In die tijd hadden we nog geen internet met onbeperkte toegang tot alle kennis van de wereld. Het was dus moeilijker om op esoterische informatie te stuiten. In mijn kringen kende ik wel een persoon die met het paranormale bezig was. Dit prikkelde mijn nieuwsgierigheid en maakte me open om ernaar te kijken.
Toevallig begon ik boeken van Paolo Coelho te lezen. Het boek “De alchemist” raakte me enorm. Ik herkende kenmerken van mezelf in het hoofdpersonage o.a. het volgen van zijn intuïtie. De krachten van manifestatie en creatie die ik als kind altijd had gehad, werden weer wakker.
De “Celestijnse belofte” van James Redfield, was een andere openbaring. Er resoneerde iets dieps in mij dat gehoord wou worden. “Way of the Peaceful Warrior” van Dan Millman en zijn daaropvolgende boeken openden me verder op het pad van spiritualiteit.
Plotseling ging een wereld van mogelijkheden voor mij open en leerde ik beetje bij beetje mijn sterke intuïtie te vertrouwen. Het bleef een innerlijk gevecht. Er werd toen in de maatschappij erg neergekeken op de zweverigheid van de intuïtie.

Na de geboorte van mijn dochter volgde ik yoga lessen waar ik voor het eerst over Reiki hoorde praten. Ik was erg achterdochtig, maar liet me toch overhalen om de inwijdingen te doen. Dit opende verder mijn innerlijk weten en maakte me nieuwsgierig naar meer.

De interactie met een zielsverwante was heel confronterend en spiegelde mij alle delen van mezelf waar ik tot dan toe niet naar had gekeken en waar ik niet altijd trots op was. Het was een zelfontdekkingstocht.
Ik volgde later op het jaar een retraite over sjamanisme en Reiki in Arizona onder de leiding van Frank Coppieters, Kathy Melcher en Phillis Furumoto (Groot Meester Reiki), waarna ik verder een opleiding sjamanisme bij Frank en Kathy volgde. Zij introduceerden mij tot het Enneagram.
Dit was voor mij een enorme openbaring. Eindelijk kon ik de wereld rondom mij beter vatten en de verschillende soorten persoonlijkheden beter plaatsen. Het Enneagram verloste me ook van een beeld dat we op alle vlakken perfect moeten zijn om compleet te zijn. Ik zag in dat, als type 8, ik vooral moest waken over mijn onschuld om een hogere versie van mezelf te kunnen zijn. Ik kan nu het pad van anderen volledig respecteren i.p.v. te verlangen dat ze op dezelfde manier zouden denken en voelen.

Dankzij internet ontdekte ik spirituele leraars als Yogananda, Tim Whild, Sadhguru, Osho, Mooji, Steve Nobel. Elk van hen had iets boeiends te vertellen dat me verder naar binnen deed kijken. Maar ik merkte snel dat elk van die leraars ook gewoon mensen waren met hun menselijke trekken. Dat heeft me steeds gevrijwaard om ze op te hemelen en hielp me om naar de boodschap te luisteren en enkel tot mij te nemen wat met mijn diepe kern resoneert. Die vrijheid is voor mij steeds heel belangrijk geweest.
Lee Harris volg ik al vele jaren. Ik hou van wat hij doet en de integriteit die hij lijkt te hebben. Hij heeft boeiende trainingen en cursussen.

In 2012 maakte ik een enorme versnelling mee. Ik ontmoette boeiende mensen die me verder op het spirituele pad zetten. Zo ging ik voor de eerste keer naar Avalon (Glastonbury), op aanraden van een kaartenlezer, helemaal in mijn eentje, en maakte een heuse initiatie mee in de energielijnen die daar sterk voelbaar zijn. De legende van de Graal, koning Arthur en Merlijn werden mijn leidraad. Ik ontmoette er ook een bijzondere psychische consulente Sabrina Dearborn (https://sabrinadearborn.com/) die me meer inzicht over mijn levensmissie gaf.

In 2018 kwam ik toevallig uit op de cursus Mastering Alchemy van Jim Self. Deze cursus werd gegeven door de Aartsengelen en de geascendeerde meesters via de channeling van Joan Walker. Alhoewel ik nog steeds sceptisch was, was ik tot de aangesneden onderwerpen aangetrokken .

De alchemie die onderwezen wordt, heeft te maken met het veranderen van de frequentie van gedachten, het veranderen van de harmonieën van de materie en het toepassen van het element liefde om een gewenste resultaat te bekomen. Dus niet om lood in goud te veranderen 😊.
De Mastering Alchemy-cursussen brengen concepten en tools aan om voor jezelf meer welzijn te ontdekken en te creëren. Zo ontdekte ik hoe emoties en gedachten je wereld vormgeven en hoe je emotioneel, mentaal en energetisch een solide basis opbouwt door de gedachten, oude patronen, gewoonten, overtuigingen en de emoties van anderen op te ruimen om meer vrijheid te vinden, om jezelf te zijn.
In een volgende fase herontdekte ik wie ik werkelijk was in relatie tot Alles Wat Is. Zo bouwde ik een nieuw bewustzijn op en activeerde en integreerde de eerste zeven lagen van het Lichtlichaam-systeem, een expansief energetisch systeem.

De diepgang van de boodschappen, de lessen en de opbouw van mijn lichtlichaam hebben mijn leven volledig veranderd.
Ik ben nu op een punt gekomen dat ik niet meer moet “geloven” in aartsengelen en andere energieën, maar het gewoon weet door mijn eigen ervaring.
Dit verandert alles. Eenmaal ervaren, is er geen weg terug. Van dan aan gaan de poorten van spirituele groei wijd open en kan je je vrij in andere dimensies bewegen. Sjamanisme had al die deur op een kier gezet aangezien wat er daar beleefd wordt al “buitenaards” is. De alchemie cursus transformeerde mijn aarzeling in een diep beleven.

De grootste transformatie gebeurde met het leren hoe ik mijn grenzen kon zetten en bewaken. Eenvoudige oefeningen die me eindelijk de mogelijkheid gaven om niet meer opgeslorpt te worden door de gevoelens en gedachten van mijn omgeving. Van daaruit was het dan mogelijk om mijn emotioneel en mentaal bagage op te kuisen, laag na laag, en het bouwen van mijn lichtlichaam. Na vier jaar was de cursus afgerond. Maar zoals Jim Self zegt, dit is nog maar het begin van de reis.

Sinds 2020 wissel ik wekelijks uit met Sandy Bundy, de mystieke sjamaan uit Portland, Oregon. We doen o.a. samen sjamanistische reizen via Zoom om onze spirituele kennis te verdiepen. Het is een heel verrijkend ervaring.

In 2020 ontdek ik de “The Sophia Code, a living transmission from the Sophia Dragon Tribe”, van Kaia Ra. Dit boek bevat initiaties, gechanneled door Kaia Ra, van verschillende grote opgestegen vrouwelijke meesters. Een echte aanrader voor wie heling nodig heeft voor zijn vrouwelijke goddelijk deel. De initiaties brachten mij een heel diepgaande integratie van mijn vrouwelijke kant. Ik raad wel aan om ook de audio boek te kopen om de initiaties te kunnen beluisteren.

Ondertussen had ik ook Dolores Cannon en haar QHHT (Quantum Healing Hypnosis Technique) ontdekt. Het was een verrassend goeie aanvulling op mijn ervaringen in de alchemie cursus. Dolores heeft meer dan 50 jaar via hypnose mensen in regressie gebracht en naar andere levens laten reizen. Ze noteerde de bijzondere ervaringen in 18 boeken. Ze rapporteerde de sessies zoals ze opgenomen werden. Het zijn als het ware getuigenissen uit andere tijden. Door de bijzondere ervaringen die ze deelt en de terugkoppeling met mijn eigen ervaringen versterkte mijn gevoel dat we zoveel meer zijn dan ons lichaam. Ik had wel nog last met wat ze over ET’s schreef. Daarentegen verzoenden haar boeken over “Yeshua” me met de persoon “Jezus”. Ook haar kijk op de dood is heel verrijkend.

In 2022 liet ik me als QHHT practitioner certifiëren. Tijdens mijn eigen sessies heb ik verschillende keren dingen meegemaakt die volledig stroken met wat Dolores Cannon beschrijft, ook op vlak van ET’s. Dus ook daar is mijn ongeloof verdwenen.

Eind 2022 ontdekte ik het werk van Maureen St.Germain, de praktische mysticus. Ik volgde haar cursus Merkabah, gebaseerd op de techniek van Dunvalo Melchizedek, en Akashic Records Reading. Ik hou van de boeken van Maureen. Ze zijn erg praktisch en ’to the point’.

In 2023 kwam Sia Lanu Estrella (https://www.sialanuestrella.com/) op mijn pad met de Rainbow Tablets boeken. Zowel haar YouTube kanaal als de boeken zijn zeer krachtig. Haar authenticiteit, kracht en integriteit spreken me sterk aan.

Ik hou ook van de channelings van Daniel Scranton (https://danielscranton.com/). De informatie die hij doorkrijgt is heel ondersteunend in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zoals bij de meeste channelings, zijn het niet alleen de woorden maar ook de doorgestuurde vibraties die belangrijk zijn.

Ik heb nu het gevoel dat ik een vrij compleet palet aan tools heb om anderen te kunnen helpen op het spiritueel pad. Het is niet een kwestie van spiritualiteit aan te leren, maar eerder van ons te herinneren wie we echt zijn. Herinneren dat we veel meer zijn dan een lichaam, dat het Goddelijk in ons zit, niet buiten ons.

Als je je aangesproken voelt, ontmoet ik je heel graag.